Selvudgiver-Serien går tæt på selvudgivere, indie forfattere og mikroforlag, for at høre om myten om at selvudgivelser er noget usammenhængende bras, nu også er sand? I dag kan du møde forfatter og kostvejleder Suzy Wengel, som er forfatter til bogen Sense – slank med fornuft. suzywengel Hvad er Sense – slank med fornuft?

  • Ærlig fortælling om min egen vægthistorie – før, under og efter vægttabet
  • Formidling af konkrete råd til vægttabsperioden og den efterfølgende vægtvedligeholdelsesperiode
  • Beskrivelse af et system, hvor man på enkel vis kan styre energiindtag ved hjælp af at ”åbne og lukke” spisekasser og bruge hænderne som målestok for portionsanretningen
  • Beskrivelse af hvordan et fornuftigt sammensat måltid skal sammensættes – en slags formel for en ny type tallerkenmodel.

Hvor længe har du skrevet? Samlet set i 8 måneder. Jeg startede med at lave et hæfte på 54 sider i et flot layout – dog helt anderledes end layoutet i selve bogen (i et oplag på 150 stk.) – med kostkoncept og ideer til bogens indhold. Den blev læst og testet af ca. 100 personer. Det tog kun 4 uger at lave hæftet. En tur til USA – væk fra familien – betød rigtig meget for skriveprocessen. Herefter blev hæftet klippet i små stykker og sat sammen til kapitler/emner – sammen med små post-its med ”nye” ideer. Hvorfor valgte du at selvudgive? Fordi jeg er iværksætter og har været selvstændig i snart 10 år. Jeg har troen på, at når jeg går 100 % ind for en opgave – og sætter mig ind i ”processen”, i dette tilfælde at skrive en bog, skal det nok lykkes. Jeg blev ret hurtigt klar over, at jeg ville miste kontrollen over ”processen”, hvis der skulle et forlag ind over. Rent økonomisk er det et sats. Break-even kræver at 4/5 del af bøgerne bliver solgt – men derefter er overskuddet også til at tage og føle på! Indtil videre er der solgt 700 bøger på 2 ½ måned og vi er godt tilfredse. Vi har dog lige sat prisen ned fra 329 kr til 249,95 kr fordi meldingen fra boghandlerne er, at mange fatter interesse for bogen, men vælger en billigere bog – kun pga. prisen. Vi vil hellere sælge lidt billigere ud end ende med et lager af bøger. Fortæl lidt om dig selv? Stædig, tager gerne chancer sense Hvilke udfordringer har du mødt på din vej til selvudgivelse? Kræver en stor investering både økonomisk og tidsmæssigt. Komme igennem alle faser uden et netværk af professionelle (med hver deres speciale). Hvad er det bedste du har fået ud af at selvudgive? Selv at kunne bestemme og give bogen det udtryk jeg gerne ville have frem – og at bogen kom i en flot kasse. Er du stødt på nogle fordomme om selvudgivere undervejs? Mødet med bogbranchefolk har været den største nød at knække. Boghandlerne er ikke meget for at snakke med selvudgivere – de satser helst ikke. Google/nettet – fordommene står i kø, det virker til, at hvis ens bog (idé) ikke er ”taget” af et forlag, må den være så ringe, at det kun er en selv, der vil udgive. Jeg synes dog, at netop 2014 har været året hvor selvudgivere for alvor er ved at komme på banen… Hvad har du gjort for at sikre at din bog blev en bog med kvalitet? Rent bogfremstillingsmæssigt har jeg valgt Rosendahls A/S – til opsætning, layout og tryk – samt fremstilling af bogkasse. Steffen Stamp (professionel fotograf) har taget foto til omslag og portrætbilleder i bogen. Jeg har haft stylist på i forbindelse med portrætbillederne. Jeg har sparet med Rosendahls meget kompetente ansatte – alt lige fra papirkvalitet, kapitalbånd, indbinding, farvevalg mm. Jeg har selv designet omslaget og udvalgt grundfarver mm. Har du haft andre til at lave noget på bogen? (grafiker, korrektur eller lign.) Jeg har haft en journalist indenfor ”faget” til at hjælpe mig med strukturering og til- og fravalg i emner og kapitler. Korrekturlæser. Læser du selv bøger fra andre selvudgivere? Det er først noget, jeg er begyndt at interessere mig for, efter jeg selv har udgivet. Kommer du til at selvudgive flere bøger? Ja, det tror jeg. Sense – opskrifter kunne være den næste i pipeline. Jeg er dog blevet kontaktet af to større forlag, som gerne vil udgive mine bøger. Er der nogle succeshistorier om dine selvudgivne bøger/bog du vil dele? (presse, gode anmeldelser, godt salg eller lign.) Lav en flot bog i god kvalitet, en professionel hjemmeside, tag de sociale medier alvorligt – lav derfor en god Facebook-side, lav visitkort – alt med samme udtryk. Det virker godt, når man står overfor boghandlere. Find Suzy her: Sense-kost Sense-kost på Facebook

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: