Kære forfatter, uanset om du er selvudgiver eller forlagsudgivet (eller begge dele), bør du egentligt have et nyhedsbrev?

Kan man ikke bare nøjes med at have en profil på social media?

Lad mig forklare, hvorfor jeg synes, at du bør få dig en nyhedsbrevsliste, uanset om du så kun sender folk en mail én gang om året eller hver uge.

Først og fremmest så ser jeg hver eneste uge, at folk får hacket deres profiler, og må starte en ny. Væk er forbindelsen til læserne og måske også kollegerne, og jeg ryster i bukserne hver gang over, om det mon er min profil næste gang? Og hver gang jeg ryster i bukserne, så er jeg glad for, at jeg har en hjemmeside og et nyhedsbrev, for så kan jeg stadig skrive ud til dem, som gerne vil høre fra mig, uanset om hackere eller Facebook/Instagram skulle beslutte sig for at smide mig ud af en eller anden årsag.

Det kan føles lidt omsonst, også at skulle gå i gang med et nyhedsbrev, for alle hænger jo ud derovre på Instagram/Facebook, så hvorfor skulle du dog bruge tid på det også?

Svaret er simpelt: fordi du ejer ikke din plads på Instagram, og den kan blive taget fra dig i løbet af nul komma fem, og så kan du vinke farvel til alt det, du havde brugt kræfter på at bygge.

“Men jeg har ingen nyheder at dele!” Hvis det er dig, der siger sådan, så erstat ordet nyhedsbrev med det gode gammeldaws ’mailingliste’. For det er bare hvad det er. En liste over de mennesker, som gerne vil følge med i hvad du gerne vil dele. Og kan du få lokket folk til at hoppe på listen, udover at følge dig på SoMe, så har du en god forsikring til den dag, nogle slamberter forsøger at skubbe dig væk fra din plads. Plus, du har mulighed for at tale direkte med folk, udenom de store selskabers regler. Du kan dele tekster, lave giveaways, måske dele lidt mere privat, eller bare før du deler det på Facebook og lignende.

Det behøver ikke at være dobbeltarbejde, du kan bare dele det samme som du ellers ville dele på din profil, eller du kan gå all in og kræse om dem som har meldt sig til, ved at give dem første kig på dine ting eller eksklusivt indhold. Du bestemmer helt selv!

Jeg vil til hver en tid anbefale at du har en mailingliste/nyhedsbrev – også selvom du ikke har en hjemmeside, for den er faktisk vigtigere end en hjemmeside.

Det er nemt at komme i gang, du skal bare lige huske at passe godt på folks data, så jeg anbefaler, at du bruger en service som eks. Mailchimp eller Mailerlite til at opsamle folks e-mailadresser og til at sende ud til folk fra.

Og når nu vi taler om det – er du på min liste?

Ellers vil jeg opfordre dig til at trykke her og tilmelde dig med det samme.

så vi stadig kan være i kontakt, selv hvis nogen kommer og stjæler en af mine profiler.

Du kan også læse ’Skal du have en forfatterhjemmeside?’

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: