1267479_54573576Man skal praktisere hvad man prædiker (helst!) , og jeg har længe prædiket en ting og gjort en anden ting.

Som moderne forfatter og selvudgiver skal man være med på beatet på de sociale medier. Man skal være på og være spændende og interessant at følge. Det er en god måde at være sammen med sine læsere og kolleger på. Jeg synes, det at være på de sociale medier er sjovt og givende; det er interessant.

I mini-guiden om de sociale medier for selvudgivere, går jeg  mere i dybden med hvordan jeg synes medierne skal bruges, end jeg kommer til at gøre i denne artikel. Jeg gør hvad jeg skriver i mini-guiden. For det meste.

 

Social medie bog(1)

 

Men! Ja her kommer det 🙂 Men, det har jeg alligevel ikke helt gjort. Ikke på Twitter. Det har sin helt naturlige forklaring i, at Twitter og jeg bare aldrig helt har klikket. Facebook har jeg en kærlighedsaffære med, men Twitter… tja, not so much.

Min mening er, at det gælder om at være på de medier man selv nyder at bruge. At det handler mindre om at være på dem alle, og mere om at være på dem man selv kan lide. Fordi det tager tid at være nærværende (yes, også på de sociale medier) og det tager tid fra at skrive bøger. Skal man være der, så skal man være der – og jeg må indrømme at jeg i perioder helt har glemt at jeg havde en Twitterkonto, og hvad mit login var.

Nogle vil måske argumentere for at man er på alle platforme, fordi andre så kan dele info og links, og jeg har da også overvejet om jeg skulle beholde min konto på Twitter af den årsag. Jeg har nemlig nogle søde forfatterkolleger som nogle gange deler mine blogindlæg med deres Twitter-venner – det vil jeg jo gå glip af uden at være der.

Men jeg ser ingen grund til at være et sted med et kvart hjerte, det kan hverken læsere eller kolleger mærke. For mig handler min tilstedeværelse på de sociale medier ikke om at være alle steder, men om at være få steder og virkeligt være der. Det afspejler meget godt min sociale natur i den virkelige verden 🙂

Når jeg logger på handler det ikke om hvor mange venner/følgere jeg kan nå ud til med mine bøger,  det handler i stedet om at være der, med dem der er der.  Og jeg var simpelthen aldrig tilstede på Twitter. Så nu har jeg slået op med Twitter.  Jeg tror ikke at Twitter vil savne mig alligevel 🙂 Til gengæld så har jeg en fest på Facebook, og jeg ved at jeg praktiserer hvad jeg prædiker. Så er alt godt i min verden.

Har du nogle steder på nettet hvor der gror spindelvæv på din konto?

Advertisement

Join the Conversation

4 Comments

 1. Selv bruger jeg Twitter på en anden måde end dig. For mig er den bare “for sjov”, og jeg tror egentlig ikke, at jeg får noget ud af den, PR-mæssigt. Jeg kan imidlertid sagtens følge din tankegang, men har du så fundet en afløser, eller vil du droppe den side af salgsarbejdet?

  Like

  1. Men jeg bruger netop sociale medier for sjov – så det er ikke en anden måde, tror jeg 😉 Det at Ordlaboratoriets bøger så bliver synlige er det sekundære, men selvfølgelig en bonus.
   Det eneste salgsarbejde jeg gør, er salgsarbejde der er sjovt og forhåbentlig skaber noget af værdi hos læserne. Og de sociale medier duer ikke til at sælge bøger direkte på alligevel – men det er en længere smøre, som jeg har skrevet ned i mini-guiden 😉

   Like

 2. Godt valg! Vi forfattere tænker vel også mere i længere tekster – selv om der også er udgivet bøger i Twitter-stil m.m. Jeg var på Twitter i en meget kort periode, men kunne simpelthen ikke få sagt, det jeg ville, med så få tegn 🙂

  Liked by 1 person

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: