1378868_56584359De sidste to aftener  har jeg fornøjet mig med at se gode film på tv. Først var det Hunger Games, som jeg ikke har fået set før – ej, heller læst bogen. Jeg har så mange andre bøger der ligger og venter så  det ville tage et par år før jeg nåede til den, og så kan man jo lige så godt hapse filmen når de viser den.

Aftenen efter viste de Twilight, som jeg har set mange gange og bogen har jeg også læst. Jeg eeeelsker Twilight, så er det sagt! 😉

De to heltinder, Bella Swan og Katniss Everdeen, er ret så forskellige, men jeg synes de hver især har nogle gode heltinde-egenskaber. Jeg eeeelsker også heltinder i historier, så er det også sagt! 😉

Nu hvor jeg endelig er gået rigtigt i gang med Romanen (må snart finde en arbejdstitel!) tænker jeg selvfølgeligt meget over hvilken type heltinde Erika hun er. Jeg ved allerede en del om hende, men hvordan hun tackler de udfordringer jeg har i ærmet til hende, det er jeg ikke hundrede procent sikker på. Hun kunne gå hen og overraske mig.

De bedste heltinder på film og i bøger, er dem hvor man kan genkendesig selv eller nogen man kender. Når de er rigtige kvinder; rigtige mennesker. Med fejl og mangler og styrker og mod. Jeg kan godt lide at lære noget om mig selv af mine heltinder, både dem der er skabt af andre og dem der er skabt af mig selv.

Nogle gange er de tough og fyldt med ben i næsen; andre gange nervøse bly violer som skal rage dybt ind i sig selv for endelig at finde modet til at tage bladet fra munden!

De afspejler hvor vi er som kvinder, vores tidsånd og muligheder. Det som optager dem, er det som optager os, eller har optaget os. De afspejler vores historie – og lige netop derfor er jeg vild med at se hvordan det vrimler med modige, seje, stærke og handlekraftige heltinder på film, tv og i litteraturen. Vi kan mere, vi vil mere og det gør os så meget mere spændende, både at se på og læse om.

I min sidste novelle, Frigjort, skrev jeg fra en mands synspunkt, og det var spændende at se kvinderne gennem en mands øjne, men heltinderne vil altid have en plads i mit hjerte. Det er dem som jeg ikke kan lade være med at tænke på og skrive om.

Udover Bella og Katniss, så er jeg vild med de heltinder som P.C. Cast har skabt i sine fortællinger. De er inspirerende og heltemodige, og nogle gange en smule irriterende og stædige 😉 Elizabeth Bennet fra Stolthed og Fordom er jeg også ret vild med.

Hvem er din yndlingsheltinde?

 

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: