Credit: twitter.com/sylwiabartyzel
Credit: twitter.com/sylwiabartyzel

Ja, som overskriften siger – jeg er gået i stå.

Mig og min roman står i stampe og kommer ingen vegne. Jeg er stadig kun nået til kapitel to og det føles ikke totalt fedt. Noveller og kortromaner føles nemmere at komme igennem, hvis jeg rammer en mur, fordi plottet skal fordeles på meget færre sider. Der skæres helt ind til benet, så kun det mest nødvendige kommer med på siderne. Men en roman… uh, den fylder jo noget mere, og jeg ved ikke om denne er så svær at skrive fordi jeg bare er stødt på en mur eller fordi jeg ikke har så meget overskud til at skrive for tiden, eller om det handler om at en af de to andre romaner ville være bedre at arbejde videre på (jep, har 3 romaner i startfasen i “skuffen”) ELLER om denne her bare ikke er moden nok. Ja, moden nok. Nogle gange skal udkast og idéer have lov at modnes før de er klar til at skrives.

Jeg åbner det dokument hver dag og hver dag lukker jeg det igen, uden at have lavet andet end at skrive et par linjer, ændre et navn frem eller tilbage eller bare stirre på det. Jeg ved godt hvad der skal ske, men det er som om jeg ikke kan få det til at ske. Jeg mangler den brik der samler puslespillet. Den brik, der giver det store billede.

Noget må der ske, for som Albert Einstein sagde, så er definitionen på skørhed, at man gentager den samme handling om og om igen, når man intet får ud af det.

Så, hvad vej skal jeg gå? Skal jeg lægge den til modning? Skal jeg kigge på romanidé nr. 2 ved siden af? Hvad med nr. 3, som ikke engang har et udkast endnu? Skulle jeg skrive det?

Jeg ved det ikke helt, men noget siger mig at tilgangen “kun arbejde på en bog af gangen” ikke virker denne her gang. Og på den måde, er det egentligt lidt spændende at være forfatter; lige som man tror man har en forfatterrutine – så går den hen og ændrer sig!

Advertisement

Join the Conversation

3 Comments

 1. Jamen, som forfatter går det virkelig op og ned, og humøret følger som regel skrivningen. Det er godt, for det viser, skrivningen ligger i hjertet.

  Jeg tænker et par ting. Planlægger du handlingen for hele (eller store dele af) bogen, før du går i gang med at skrive? Det er ikke nødvendigt at gøre det, men det kan hjælpe til at holde en rød tråd, hvis problemet er, at du har mistet fokus, eller er forvirret.

  Så har jeg også en rigtig skør idé 🙂 Har de 3 manuskripter noget med hinanden at gøre genre-mæssigt? Bare lidt – for så kan du være rigtig modig og blande dem sammen til ét! Du har jo masser af materiale liggende. Og selv hvis de er lidt forskellige genrer, så kan det jo blive spændende – det, der i musik hedder et “mash-up”.

  Held og lykke med det!

  Like

 2. Hej Søren,
  Jeg har planlagt de store dele af bogen, så det handler mere om at kunne føle det – kender du det? Jeg kan ikke komme ordentligt ind i den verden så nu må den lægges på fad og modne lidt 🙂

  De 3 manuskripter vil ikke passe sammen, de er ikke i samme genre og jeg føler dybt for mine heltinders rejser hver især og synes de skal have lov at have spotlightet i hver deres bog 🙂

  Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: