5 grunde til at du skal være betalæser

Foto: Deathtothestockphoto
Foto: Deathtothestockphoto.com

Vi har talt meget om hvorfor det er en god idé at bruge en eller flere betalæser som selvudgiver (her og her), men jeg vil også lige stille lyset skarpt på hvorfor det også er godt for dig som forfatter at betalæse andres tekster.

Jeg selv elsker at betalæse, jeg vokser som forfatter hver gang. Jeg spotter mine egne faldgruber og akilleshæle i andres tekster, og tager ved lære af de ting som de gør bedre end mig. Selvfølgelig lærer man også rigtig meget af at læse bøger generelt, men når man betalæser kigger man med meget mere kritiske øjne end når man læser en bog for nydelsens skyld.

Top 5 over hvorfor du som forfatter bør tilbyde dig som betalæser for andre.

  1. Du lærer at udvide dit sind ved at læse andre genrer og skrivestile end din egen, specielt af at se dem i ufærdig form.
  2. Du bliver bedre til at modtage kritik fra dine egne betalæsere, når du har prøvet at være den der sidder med den røde pen og skal afgive konstruktiv feedback.
  3. Du kan genfinde skrivegejsten hvis du lider af skriveblokering ved at sidde på den anden side af bordet, men stadig have med tekstarbejde at gøre.
  4. Du opbygger et netværk med andre forfattere og finder derved betalæsere til dine egne tekster.
  5. Du lærer at strukturere din tid som forfatter. Beta-læsning tager tid (hvis du gør det ordentligt), men giver så meget tilbage til dig som forfatter, så sæt tid af til at betalæse for andre, udover din egen skrivetid.

BRUG FOR EN BETALÆSER_

Advertisement

Join the Conversation

1 Comment

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: