Det kræver god planlægning at selvudgive... Foto: Death To Stock Photos
Det kræver god planlægning at selvudgive…
Foto: Death To Stock Photos

Opdateret 13/2-2019: Der er kommet en del muligheder til siden jeg skrev dette oplæg men bogen er stadig god og valid.

Trin-for-trin vejledning til at udgive bøger – boganmeldelse

Det kan have sine udfordringer at være selvudgiver, specielt hvis man starter på bar bund. Skal man udgive trykte bøger eller e-bøger? Begge slags bøger? Hvad med lydbøger? Hvordan får man sine bøger trykt pænt til en rimelig pris? Hvordan sætter man en e-bog op? Og så er vi slet ikke nået til tankerne om hvordan bogen skal sælges, markedsføres, prissættes, promoveres…

Catherine Ryan Howard har skrevet en hel bog om det.  Da hun er fra Irland er bogen selvfølgelig på engelsk og rettet mod selvudgivere der vil sælge på bla. Amazon og Smashwords, men mange af rådene kan bruges af danske selvudgivere. Faktisk er det at bruge CreateSpace Opdateret 13/2-2019: KDP PRINT har erstattet CreateSpace som print-on-demand løsning til at få trykt bøger, noget danske selvudgivere allerede gør, og så skader det bestemt ikke at have Catherine’s trin-for-trin vejledning i hvordan man gør.

Self-printed, The sane person’s guide to self-publishing  er mere end bare en gennemgang af hvordan du sætter din bog op. Da jeg købte den var jeg helt ny udi at være selvudgivende forfatter og blev glædeligt overrasket over at hun gennemgår ting som markedsføring og sociale medier. De fem kapitler i bogen hjælper med alt hvad man som nybegynder har brug for at vide omkring trykte bøger, e-bøger og alt det der så er udenom for at sælge de bøger.

Blank white book w/path

Kapitlerne i bogen er således:

Part 1: Preparing to self-publish

Part 2: Building an online platform

Part 3: Publishing an E-book

Part 4: Publishing your paperback

Part 5: Selling self-published books

Part 6: Being a self-published author

Som sagt er det en bog til det engelske marked, men meget kan umiddelbart overføres til det danske. Og hvorfor ikke få dine bøger ud på et større marked senere hen? Danmark er en lille sø i det store hav  og vil du virkeligt gerne ud med dit forfatterskab er det at gå internationalt vist ikke noget nogen nogensinde har fortrudt 😉

Jeg vil mene at alle, også garvede selvudgivere, vil være glade for at have denne bog på hylden, det er jeg i hvert fald og glæder mig til at kunne støtte mig op af den når jeg skal sætte min første trykte udgave op 🙂

Du kan finde Catherine’s bog på Amazon og læse hendes gode blog lige her.

Advertisement

Join the Conversation

1 Comment

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: