5 Podcasts for forfattere og selvudgivere

Jeg elsker at lytte til podcasts og blive klogere på forfatterlivet og alt hvad det medfører af opgaver, som markedsføring og social media, netværk og selvfølgelig det vigtigste: skrivningen. Uanset om du er selvstændig forfatter, forlagsudgivet eller en hybrid, så er der noget interessant at finde i podcasts.

Podcasts er eksploderet i popularitet, og det forstår jeg godt, det er genialt at blive inspireret og lære nyt mens man vasker op, sorterer vasketøj, eller som jeg elsker at gøre: drikker en kop the og farvelægger med tusser. Der findes så mange, at man aldrig kan nå at følge dem alle og høre alle episoder og der kommer hele tiden nye. Så lider du af podcast overvældelse så kig her hvor jeg har samlet mine absolut favoritter, som jeg lytter til.

Jeg giver dig en samling som kan give dig inspiration til både skrivekunsten, men også til markedsføring og refleksion. Jeg linker til nogle mine favoritepisoder og håber at du vil finde dem lige så interessante og brugbare som mig.

Kobo Writing Life

Det jeg elsker ved Kobos podcast er at lytte til de interviews med forfattere som har fundet succes på hver deres måde, med hver deres genre. Der er fællestræk og alligevel så mange nuancer. Det inspirerer mig både til mit eget skriveliv, men også til at finde nye forfattere og prøve deres bøger af.

På det seneste har jeg lyttet til disse episoder:

KWL Podcast – Ep. 112 – Lauren Blakely

KWL EP 138 – Brenna Aubrey

KWL EP 120 – Camille Mofidi: Translation

KWL EP 140 – Lauren Layne

The Creative Penn

Hvis jeg kun måtte vælge en podcast at lytte til for resten af mit liv, så ville jeg vælge at lytte til Joanne Penns podcast. Jeg tror faktisk jeg næsten kun er et par episoder fra at have lyttet til alle episoderne, og dem som jeg ikke har lyttet til, har jeg fravalgt fordi emnet ikke interesserede mig, og som sagt: det er kun få af dem.

Jeg er vild med Joannes personlige input, hendes positive stil og de mange spændende emner og spørgsmål hun kommer igennem i interviewsne. Jeg synes hun er god til at variere vinklerne på forfatterlivet og jeg lærer altid noget spændende. Det er virkeligt svært at vælge et par ud at linke til, men dem her har jeg nydt på det seneste:

Doubling Down On What You Love And Opportunities When Publishing Wide. My NINC 2018 Round-up

How To Be A Successful Company Of One With Paul Jarvis

Author Email List And Newsletter Tips With Tammi Labrecque

Creativity, Symbolism And Writing With The Tarot With Caroline Donahue

Book Launch Show

Jeg er relativ ny lytter til denne, men har virkeligt nydt at følge boglanceringsekspert Tim Grahl guide forfatteren Valerie Francis i en serie af episoder og få lov til at være en flue på væggen i hendes mentorsessioner. Jeg har selv været inspireret og tweaket/justeret på nogle ting efter at have lyttet til hver episode og ser virkeligt frem til nye episoder, så jeg selv kan udvikle mig og få folk til at læse min blog og købe mine bøger (for hey, det er jo derfor jeg skriver!).

Der er mange andre episoder, men skriver du selv vil du få utroligt meget ud af at høre Valeries proces med at få lavet hjemmeside og promovere sin bog. Første episode med Tim og Valerie er her:

Where do we start?

Og nogle af de følgende som jeg har lyttet til med glæde:

Connection system 101 

Dealing with multiple genres and pen names

A common book marketing mistake

Self Publishing Show

Mark Dawsons podcast er lærerig og jeg suger til mig af guldkornene og sorterer i hvad der kan bruges på min forfattervej i livet.

Jeg har især nydt disse episoder:

SPF-103: How to be a Healthy Writer – with Joanna Penn

SPF-098: Here’s Johnny! (And Sean) – Inside stories from Two Self Publishing Pioneers

SPF-091: Why I Turned Down Seven Figures to Self Publish – with Hugh Howey

Smart Bitches Trashy Books

Den her podcast er ligeså meget for læsere som forfattere og os der er begge dele. Smart bitches er et online fællesskab der omhandler romance i alle afskygninger. Anmeldelser og interviews med forfattere, redaktører, bloggere, læsere og andre professionelle i bogbranchen. Det er underholdende og lærerigt på mange planer.

På det seneste har jeg nydt disse episoder:

202. New Books and Old Friends: An Interview with Lisa Kleypas

327. Give Yourself Permission to be Successful: Productivity and Self Honesty with Scarlett Cole

322. Breaking Up with Damaging Conventions in Romance: A Conversation with Kate Cuthbert

247. Romance Podden: Romance Readers in Sweden

245. The Yarn in Knitting, and The Yarn in Stories: An Interview with Debbie Macomber

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: