desire_125x125_1Min fødselsdagsgave til mig selv i år, var The Desire Map af Danielle LaPorte. Jeg er vild med hendes tankegang, og elskede The Fire Starter Sessions, så vidste at jeg også ville være vild med hendes nyeste bog.

Som jeg vidst nok før har nævnt, så kan hun mikse poesi, business og livsråd og filisofiske tanker sammen, på en måde der rører min sjæl.

I The Desire Map handler det om følelser. Om hvordan vi gerne vil føle, og om hvordan følelser styrer vores liv. Derfor er det altså en god idé at være klar på hvilke grundfølelser vi gerne vil føle mest, og dermed styre vores liv ud fra.

Når jeg skriver mine bøger, er det også altid en følelse der er startinspirationen. Plot kommer senere, jeg ved bare hvordan jeg gerne vil have at historien skal føles, når man læser den, og hvordan jeg gerne vil føle, når jeg skriver den. Nogle gange bliver følelsen startet af noget jeg ser, et billede på Pinterest eller en scene i Vampire Diaries, eller af noget jeg hører, som “That’s How You Learn To Live Alone” med Jonathan Jackson fra serien Nashville. Det kan også udspringe af noget fra mit eget liv, en samtale med en veninde, noget jeg selv har oplevet i en relation. Men det handler altid om følelser. Derfor er den her bog så interessant, for måske kan jeg ikke kun blive bedre til at gå efter dét, der gør min sjæl virkeligt glad, men også efter hvad der gør min histories sjæl (og dermed min sjæl!) virkeligt glad.

Jeg er stor fan af planlægning, både i livet og når det kommer til at skrive en bog. Men nogle gange bliver det en strammende følelse, som kvæler al kreativitet, og så tror jeg at det vil være bedre at gå efter sine Core Desired Feelings som Danielle kalder dem, og lade dem styre udfaldet i stedet.

At vende det hele lidt på hovedet kan føles befriende, og sikkert også hjælpe på skriveblokeringer. Uanset hvad, så føles det godt læse The Desire Map, og det er jo dejligt i sig selv.

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: