Sådan skriver du en bog – med kun en sætning.

Photo: www.deathtothestockphoto.com
Photo: http://www.deathtothestockphoto.com

Vil du gerne skrive en bog? Står du og spejder ud mod horisonten og prøver at greje hvor mange måneder eller år det mon vil tage? Mister du pusten og tænker at du slet ikke kan overskue så stort et projekt? Brænder bog-idéen alligevel indeni dig og bliver ved med at drille dig, selv om du ved, at ved siden af arbejde, familie, venner, hobbies og nattesøvn, så har du slet ikke tid eller overskud til at kaste dig ud i et projekt af sådan en kaliber?

Du har det højst sandsynligvis sådan, fordi ingen nogensinde har fortalt dig at en bog skrives en sætning af gangen. Ingen skriver nogensinde mere en sætning af gangen, det er fysisk umuligt. Inden du ruller dine øjne af mig, så ved jeg godt at en bog består af mange sætninger, jovist. Det gør mine egne også 🙂

Men sætninger er som perler på en snor, man sætter en perle på og så den næste. Og sådan en sætning kan du skrive i dag – lige nu faktisk. Du kan skrive den i bilkøen på motorvejen, i S-toget på mobiltelefonen, på indkøbslisten mens du laver aftensmad, i duggen på spejlet i badeværelset om morgenen, med kuglepen på gratisavisen i bussen… kan du se hvor jeg vil tage dig med hen?

Lad være med at lade dig snyde af den gængse forestilling om forfatteren der sidder på sin popo 7 timer om dagen og skriver, skriver, skriver. Det er der måske nogle der gør. Jeg havde en veninde der skrev opgaver i skolen sådan. Jeg selv…dimser…af mangel på bedre ord. Skriver en sætning her og der, laver en kop the, går ud og tisser, skriver en sætning mere, tjekker Facebook en times tid, skriver en eller to sætninger mere, går med hunden, laver frokost og så videre. Nogle gange sker det magiske at der ryger rigtigt mange sætninger ud lige efter hinanden, men som jeg sagde – det er magisk når det sker – ikke hverdagskost.

Så når nu idéen driller dig næste gang og du mærker overskuddet sive ud, ved tanken om et 8 måneders bogprojekt, så spørg dig selv: Kan jeg skrive bare én sætning i dag? Lige nu?

Spørg dig selv hver dag og din bog er allerede godt igang.

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: