På Kindle appen kan du have et kæmpe bibliotek, der passer lige ned i tasken.

Masser af masser af bøger, ikke?

Ikke nødvendigvis. Men det betyder ikke, at denne forfatter ikke er en ivrig læser, bare at jeg ikke har plads til alle de bøger, som jeg har læst gennem min levetid, og som jeg vil læse i fremtiden. Det er, hvad offentlige biblioteker er til for haha. Nogle gange bliver jeg jaloux, når jeg scroller gennem Instagram og ser alle de fantastiske bogreoler, som folk viser, og jeg ser på mine få boghylder på kontoret og tænker for mig selv: Jeg skulle have gået med den fulde væg af bøger i stuen, jeg forsøgte at overtale min mand til da vi flyttede ind.

Men det er det, e-bøger er beregnet til, ikke?

Jeg elsker, at jeg kan have et helt bibliotek i lommen på telefonen, eller i min taske på iPad. De er også billigere, så jeg kan få flere bøger! Jeg elsker en rigtig paperback, lugten og følelsen og at sidde med en kop te, og holde den i mine hænder og synke ned i en anden verden gennem siderne. Men det elsker jeg også med e-bøger. Vi lever i vidunderlige tider, hvor bøger kommer i mange formater, og mange af dem er nemme at medbringe, uanset hvor du er henne i verden.

Jeg mener ​​at du som forfatter skal læse meget.

Bøger er magiske. Så læs så mange som muligt i denne levetid.

Og den mening er også grunden til, at jeg ikke har et helt bibliotek i mit hjem. Fordi jeg giver bøgerne væk, når jeg er færdig med dem. Jeg har ikke tid til at læse en bog mere end én gang. Medmindre det er en usædvanlig vidunderlig bog, og det er derfor, at nogle bøger forbliver på min bogreol, og det er de særligt udvalgte.

Nogle af de få udvalgte bøger jeg har læst mere end en gang, og nogle som jeg endnu ikke har læst.

Desværre har jeg stadig ikke fået købt Tornfuglene. En bog, jeg læste mange gange som barn, men bøgerne tilhørte min bedstemor, selvom jeg lånte dem i årevis, indtil de føltes som mine. Det er en af ​​mine yndlingsbøger og jeg har den ikke på min bogreol. Det er en fejltagelse. Men jeg elsker idéen om at cirkulere mine bøger i stedet for at lade dem samle støv i et rum. Jeg elsker, at jeg kan få nye bøger fra venner, og de kan få nye bøger fra mig. På den måde kan bogen have mange liv.

Jeg havde tidligere en ven fra Storbritannien, der boede her i et par år. Vi udvekslede poser med bøger med hinanden. Vi læste begge på engelsk og havde den samme smag i kvindefiktion. Jeg fik bøger, som jeg sandsynligvis aldrig ville have lagt mærke til eller stødt på selv, og omvendt. Hun fik foræret bøger, jeg fandt på min tur i boghandlerne. Og på den måde lærte vi om nye forfattere og begyndte at læse deres ældre bøger. Så selvom jeg en gang imellem drømmer om et større hus med et helt rum fyldt med bøger, ville det også være en slags trist følelse at komme ind i det rum, fordi jeg ved, at jeg ikke vil læse bøgerne mere end en gang. Skønt bøger med det samme giver et værelse en hyggelig følelse.

Jeg vil hellere kun have de bøger, som jeg ved, jeg vil læse mere end én gang, og derefter give de andre væk til andre mennesker, der vil læse dem, og forhåbentlig vil de give dem væk til andre mennesker, som vil læse dem, og på den måde kan den bog have en vidunderlig lang levetid.

Hvilke bøger læser jeg så mere end én gang?

Kogebøger

Livsstilsbøger

Memoirer og biografier

Og fiktion, som disse:

Twilight sagaen

The Goddess Summoning-serien af P.C. Cast

Alle Sophie Kinsellas, Lisa Kleypas, og Marian Keyes bøger.

Eat, Pray, Love af Elizabeth Gilbert.

Bøger som Tornfuglene eller andre bøger, der gjorde indtryk på mig, da jeg var ung. Og så er der bøgerne på min kontorhylde og min Kindle, som jeg endnu ikke har læst, og hvem ved? Der kan være nogle bøger der, som jeg gerne vil læse mere end én gang?

Så hvad er der i en forfatters bibliotek? Forhåbentlig bøger, som hun værdsætter. Og forhåbentlig nye bøger, der skal læses. Når det er sagt, er jeg for at folk gør som de vil. Og hvis du er en af ​​de mennesker, der har 4000 bøger i et rum? Go for it! Jeg ved, at ikke mange andre mennesker er som mig, og at de faktisk læser en bog mere end én gang. Jeg har bare ikke tid, for der er så mange nye og vidunderlige bøger, der skal læses, som mit Kindle-bibliotek på over 100 ulæste bøger vidner om. Jeg har et komplet bibliotek på den måde.

Hvad er der i dit bibliotek?

Hvilke bøger læser du mere end én gang?

Klik på billedet eller klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet og få Sig ikke at du elsker mig gratis

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: