Photo by Jess Bailey on Unsplash

Mens jeg sad og skrev og udgav mine tanker om dette års aflyste Bogforum fandt jeg en kladde til et indlæg om min første gang på messen sidste år, som jeg ikke fik udgivet af uvisse årsager.

Det følger herunder.

November 2019:

I år var første gang jeg var på Bogforum og det var lige før jeg ikke tog afsted. De sidste tre dage har jeg været migræneramt og selv på en god dag er jeg introvert og foretrækker en til en samvær, og ikke overfyldte udstillingshaller. Jeg er virkeligt glad for at jeg alligevel tog afsted, for det magiske ved Bogforum var ikke alle bøgerne, det var at møde alle de mennesker, forfattere, bogbloggere, betalæsere, som jeg ellers kun kender via nettet.

På vej hjem summede alle samtalerne jeg har haft i løbet af dagen og et par ting trådte frem fra mit Bogforum. Jeg siger mit Bogforum, for vi har jo alle vores egen oplevelse når vi tager afsted, men de ting som jeg tog med mig var disse:

1) Selvudgivere fyldte en del – hurra for det. Jeg tror på at det er godt med forskellige måder at komme ud til læserne på. Uanset om man udgiver via forlag eller selv, eller et miks, så er det fantastisk med alle de muligheder der åbner sig i dag for at komme ud til læserne.

2) Jeg mødte en del kvinder, der ligesom jeg selv, alle har bokset med, eller bokser med, helbreddet og alligevel får udrettet smukke, kreative og magiske ting. Det gav mig blod på tanden. Vi har alle noget at bokse med, men vi har også alle noget at byde på.

3) Det er vigtigt at lære sin egen skriveproces at kende og følge den, nogle har en lineær vej, nogle cirkler rundt mellem flere forskellige projekter, nogle kan skrive en bog om måneden, nogle en om året, nogle kan skrive i kronologisk rækkefølge, andre kan slet ikke… og det er vigtigt at kende sig selv og ikke sammenligne sig med andre og føle sig som en fiasko, hvilket fører til den 4. ting jeg tager med mig:

4) En del af dem jeg talte med, talte om det med at man kun viser successerne på de sociale medier, og derfor kommer vi nemt til at sammenligne vores egne dårlige perioder med andres højdepunkter. Jeg har altid sammenlignet det med at sidde i sit eget rodede baglokale, med kasser af varer der skal sorteres og mærkes, i et stort rod, og så sammenligne det lokale med naboens fint dekorerede butiksvindue (ja, jeg har arbejdet meget i butik før i tiden haha).

Gør man det vil man jo altid være en fiasko. Så det skal vi holde op med. Vi skal huske at bag enhver succes, facade, bogomslag, der ligger en rodet proces.

Vi ved det godt selv, men falder i fælden og vi har ikke lyst til at være dem som åbner døren til morgenhår, migrænedage, nedtursperioder etc. Fordi vi vil gerne inspirere, men også være autentiske, så det er svært at finde balancen. Social Media har sin plads, vi skal bare huske at det ikke er hele billedet vi ser.

Det var en dejlig dag på Bogforum i 2019, og jeg håber vi en dag kan komme tilbage til at afholde den slags arrangementer. Dog ville det ikke gøre denne introverte noget hvis størrelsen på sådan en messe skrumpede, så man bedre kan nå hele vejen rundt og få set det hele.

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: