Forfatter Favoritter Februar 2019

Sidste måned delte jeg mine favoritter med dig og det synes jeg skal være en månedlig tradition. Jeg prøver at komme hele vejen rundt og kigge på hvad jeg har brugt til at skrive med, men også hvad jeg har hygget mig med og hvad der har inspireret mig (hvilket kan være virkeligt tilfældige ting der slet ikke har med bøger at gøre). Ingen af de nævnte ting er noget jeg får noget som helst for at nævne, dette er mine favoritter hundrede procent ærligt. Det er nævnt i parentes hvis noget er en gave.

Jeg håber du vil dele dine favoritter med mig i kommentarfeltet herunder.

Til skrivning:

Skrivemæssigt arbejder jeg pt. på 3 bøger; en julenovelle eller kortroman, nu må vi se hvor lang den bliver, på dansk; en roman på engelsk som foregår på en fiktiv ø i USA; og en ældre kortroman/roman fra skuffen, også på engelsk, som jeg ikke synes skal blive i skuffen – faktisk synes jeg at den også skal udkomme på dansk. Så jeg har haft rigeligt at lege med ordmæssigt.

Derfor er min første favorit faktisk to ting, nemlig de skriveprogrammer jeg bruger.

Jeg bruger Scrivener og Word, og jeg ved at mange Scrivenerfans kun bruger det, med jeg kan rigtigt godt lide Word til eks. blogs og kortere tekster, hvorimod at Scrivener brillierer når der skal holdes styr på plot til en roman, de forskellige kapitler, research og karakterbeskrivelser. Og så selvfølgelig til at skabe e-bøger med. Det er relativt nemt at lave e-bøger i forskellige formater som epub, mobi, pdf, i programmet.

Jeg har brugt en del tid ved tasterne og derfor må disse to være mine favoritredskaber i februar.

Skrivning i hånd:

Min yndlingsnotesbog, model Chloe fra Paperblanks

Jeg har ikke købt nogle nye notesbøger siden januar da jeg fik købt et par stykker og også fik nogle i gave omkring jul, så min favorit pt. er stadig den smukke bog fra Paperblanks.(se link for pænere billede) Den ligger fladt og det er bare så lækkert at skrive på papiret uden at skulle bakse med at holde bogen åben. Alle detaljer ved den er bare så smukke, den kommer nok til at være favoritten et stykke tid endnu. Jeg viser den frem i videoen fra sidste måneds Forfatter Favoritter.

Favoritbøger:

I denne her måned læser jeg 3 bøger som passer til hver side af mit liv.

Til forfatteren i mig: Skriv af Julia Cameron, en ældre klassiker som jeg først har fået gang i nu, selvom jeg har kendt til den længe. `Skriv´ er en bog som giver mig lyst til at skrive, den gør det let at gå til og minder mig om at det vitterligt bare er at gå i gang og sætte den ene sætning efter den anden og ikke være så perfektionistisk. Der er masser af guldkorn i bogen, men det som jeg nok har hæftet mig mest ved, er at hun siger at det som du gerne vil skrive, det vil også gerne skrives af dig. Er det ikke en vidunderlig og magisk tanke?

Til afslapning læser jeg Glem Mig Ikke af Victoria Stevens (gave fra Palatium Books) og jeg går og gemmer den lidt, kender du det? Når man er startet på en bog og ved den er god, så gemmer man den lidt så oplevelsen ikke er for hurtigt overstået. Den handler om Hazel som flytter fra England og sin mor til Australien til sin far som hun ikke kender og starter på en ny skole. Den ligger nok i genren Young Adult som er en af mine yndlingsgenrer. Der er noget over at være med når en ung karakter skal til at stå på egne ben i livet og kærligheden for første gang.

Til den selvstændige del af mig, som er nysgerrig på at udvikle en forfatterbusiness som holder hele livet, uden at skulle ekspandere til et stort team, har jeg købt Paul Jarvis’ nye bog Company of One. Den er lidt tungere at læse end jeg havde forventet ud fra det interview jeg hørte på The Creative Penn podcast med ham, men ikke desto mindre meget interessant og lærerig. Med den digitale udvikling har vi flere muligheder for at være selvstændige på egne præmisser, og kæmpe vækst er ikke altid ønskelig, hvis man gerne vil være sin egen chef, så jeg læser denne bog om hvordan man trives uden at vækste over sit eget hoved med stor interesse.

Snack/The:

Mine to favoritter til læsning og skrivning i februar har været denne grønne the fra YogiTea som hedder Green Balance. Efter at have været væk fra grøn the et stykke tid og været mere interesseret i julethe og hvid the, er jeg nu tilbage ved denne favorit. Den har noget sødt over sig, sikkert pga. der er kombucha, citrongræs og pebermynte i.

Min favoritsnack må være de lækre nye kugler med hvid chokolade, hasselnød og lakrids fra Easis. Siden jeg gik sukkerfri for flere år siden, har jeg virkeligt savnet at kunne spise sådan nogle kugler, som selvfølgelig eksploderede i popularitet da jeg gik sukkerfri, så jeg har fået en del i gave som jeg har måtte sende videre til manden! Men nu, nu kan jeg endelig være med igen og jeg har virkeligt nydt den søde og salte smag blandet med lakrids. Men de har samme egenskab som dem med sukker i – sådan en bøtte forsvinder sørme hurtigt… de var så hurtigt væk at jeg ikke fik taget mit eget billede af dem!

Inspiration:

Mit Hope Island inspirationsboard

Jeg samler altid inspiration på Pinterest når jeg skriver en historie og i lang tid har jeg skrevet på min roman på engelsk som har arbejdstitlen Hope Island, og den foregår på en fiktiv ø omkring New England i USA. Den foregår om sommeren ved stranden så jeg samler på en masse billeder der kan give mig fornemmelsen og stemningen af vandet, solen, sandet og husene.

Samtidigt har jeg skrevet på en julenovelle/kortroman på dansk som foregår i Somerset, England ved juletid så jeg har her samlet og kigget på billeder af engelske godser og landsbyer. Et helt andet mood. Da jeg startede historien, kaldte jeg den bare Paul og Louise historien men den har nu officielt fået navnet Jul På Grannelly House. Den skal gerne udkomme sidst på året i år.

Jul på Grannelly House Pinterest board

Det var officielt mine februar favoritter, del gerne hvad du har været vild med og inspireret af i februar, i kommentarfeltet herunder.

Vil du have Forfatter Favoritter og andre artikler direkte i din indbakke, så skriv dig på listen lige her.

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: