Skrivemål for 2015

Efter meeeget lang ventetid blev det til blomster alligevel, så jeg kan godt finde tålmodighed til skriveprocessen ikke...?
Efter meeeget lang ventetid blev det til blomster alligevel, så jeg kan godt finde tålmodighed til skriveprocessen ikke…?

Mine skrivemål for 2015 ændrede sig, da jeg for nyligt blev ramt af en ondsindet computervirus (mere om den historie snart!) og min næsten-udgivelses-klare bog forsvandt – indsæt selv gisp her – og efterlod mig i et humør der sådan ca. hedder “så kan det også være lige meget!”

Jeg var lige på nippet til at kaste skrivehåndklædet i ringen, for jeg var gået i stå på min roman (“Delphine”) og min utålmodighed kunne ikke bære at der ikke var noget synligt tegn på al det langsommelige og slidsomme arbejde. Lidt ligesom når jeg tjekker, nærmest med en lup, for at se hvornår min frø bliver til blomster ude i haven.

Men efter lidt surmuleri og en ordentlig oprydning i computeren, og ikke mindst i mine systemer for back-up, gav det anledning til at tage min arbejdsmetode op til revidering. For jeg var virkeligt kørt fast i den roman, og overvejede om den bare slet ikke skulle skrives?!

Det samme var sket for bloggen her, jeg var kørt fast for inspiration, for retningen, og kunne ikke udholde den stilhed det medfører. Skulle jeg så give slip på bloggen også?

Men lidt ligesom med blomsterne i haven, så er der naturligvis noget tid hvor tingene vokser, men hvor man ikke rigtig lægger mærke til det, og med de rette systemer (gødning, jordforhold, sol, vind, skygge, vand) kan det hele vokse sig stort og flot.

Jeg har fået ryddet op i min skrivehave og bloggerhave, og nu er der flow igen.

Først besluttede jeg mig for at jeg ville have udgivet Delphine 19. August 2016 – jeg valgte den dato, fordi det er min bryllupsdag, så jeg glemmer den ikke!

Så besluttede jeg hvor lang den skulle være, 60.000 ord ca. da det er passende for den type historie og genre (kærlighedsroman/ chick-lit) og regnede ud hvor mange ord det ville blive per dag. Altså når jeg havde sat deadline for første udkast (24. dec. 2015 – igen en dato jeg ikke glemmer!)

Så min plan ser sådan ud:

Min årsplan
Min årsplan

Første udkast: 24. december 2015, redigering af mig: 24. februar. Redigering af betalæsere, redaktører og korrekturlæsere plus bogcover vælges: 19. august 2016

Dvs. At jeg skal skrive 492 ord om dagen HVER dag, for at nå det. Det lyder ret overskueligt ikke? Lad mig bare sige det sådan: jeg når det ikke med min nuværende fart, men der er et lyspunkt!

De første par dage var det en pinsel at sidde foran skærmen. Som at vride lidt vand ud af en sten. Som at trylle en hvid due ud af ærmet. Ingenting skete der! Hvad vil de karakterer overhovedet? Hvordan skal de opføre sig? Hvad skal de sige?

Hver dag sad jeg der og tænkte at jeg burde stoppe og sige “videre til næste bogidé!” Og hver dag nåede jeg langt fra mine mål (på nær på en oversættelse af Sydlandske Nætter – men den historie får du næste gang) men jeg fortsatte. Og i dag, en uge efter jeg tvang mig selv i gang, er der fremgang at spore. Systemet virker altså!

Første dag skrev jeg 111 ord, altså langt fra målet om de 492 ord. Men for hver dag bliver det lidt lettere og i går og i dag har jeg ligefrem glædet mig (det har IKKE været tilfældet de første dage) til at skulle skrive. I dag nåede jeg så 424 ord og er altså noget tættere på målet.

Yes! Det går fremad!
Yes! Det går fremad!

Ikke nok med at første udkast som regel er noget skrald, så er det altså også en bitch, men med min årsplan, og mine daglige mål, er det blevet en bitch som er lidt lettere at tøjle 🙂

Næste gang deler jeg min plan for Sydlandske Nætter og at jeg ligefrem nu har en produktionsplan og overvejer at kalde mig selvstændig forfatter eller indie author, i stedet for selvudgiver.

Ps. Bogbloggerlisten er nu oppe – se den her

Advertisement

Join the Conversation

1 Comment

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: