Photo by Any Lane on Pexels.com

Ja, altså udover en bog… Hvilket overhovedet ikke er at kimse af, men nogle gange kender man ikke bogelskerens smag, og så er det jo svært at vælge en bog som de vil blive glade for.

Så hvis du har en bogorm i dit liv, som du gerne vil give en gave, kommer jeg her med nogle idéer til din julegaveshopping.

Et lækkert kaffekrus

Først på listen er det ultimative accessory til en der elsker at læse bøger, nemlig et godt kaffe- eller thekrus. Enhver læseoplevelse gøres bare så meget bedre, når man sidder godt med noget varmt at drikke.

Denne gave er perfekt til både de gaver der ikke behøver at koste så meget, og dem hvor man gerne vil give lidt ekstra. Du kan købe et godt krus i alle prisklasser og designs, lige fra håndlavede, smukke unika keramikkrus, til masseproducerede af slagsen. Kruset kan stå alene som en lille gave, måske en adventsgave, eller være en del af en større pakke, som eks. en lækker gavekurv med god the eller kaffe og noget lækker chokolade.

Jeg designer kaffekrus til bogelskere (og hygge-elskere) som du kan finde i min Etsy-shop (sikker betaling, og sender til hele verden) med finurlige citater på. De er perfekte som en gave – se dem her.

opdateret: 25/7-2021 – min Etsy shop er lukket, men på Etsy.com finder du stadig masser af vidunderlige kaffekrus, som er perfekte til bogelskere.

En e-reader

En bog er ikke længere bare en papirbog. E-bøger har den fordel at de vejer næsten ingenting og man kan have et helt bibliotek med sig når man pendler, tager i sommerhus eller sidder et sted og skal fordrive noget ventetid.

En lækker gave til din yndlings-læsehest kunne være en e-bogslæser, også kaldet en e-reader, som er designet til at læse på. Telefon og tablet fungerer fint, men e-readers ligger bedre i hånden og har en skærm som er designet til at være rar for øjnene at læse på.

Tjek udvalget på bl.a. ebookreader.dk eller Mofibos reader. du kan eventuelt også altid tjekke markedet for e-readers på Pricerunner.

Et bog-abonnement

En anden oplagt gave, udover et gavekort til en boghandel, er et decideret abonnement til nye læseoplevelser. Der findes forskellige streamingservices med adgang til e-bøger og lydbøger, og i stedet for at give en enkelt bog kan du med et gavekort eller et abonnement til en streamingsservice, forære et helt bibliotek af læsemuligheder.

Nogle af mulighederne på markedet er:

Mofibo

Nextstory

Saxo Premium

Bookmate

Plusbog

eller hvis du ved at den du skal give gaven til elsker lydbøger på engelsk, så er der Audible

Mulighederne er uendelige

Andre gode gaver som fås i alle mulige slags varianter og prisklasser som vil gøre en bogorm glad:

Bogmærker

Bogstøtter

En læsepude som støtter bogen når man sidder og læser, som eks. denne her fra Bog & Idé

Notesbøger og penne, hvis bogelskeren selv har en skribent i maven

Smykker som eks. den søde Book Lover halskæde fra min shop på Etsy opdateret: 25/7-2021 – min Etsy shop er lukket, men på Etsy.com finder du stadig masser af smykker, som er perfekte til bogelskere.

Bogplakater, med citater eller billeder af førsteudgaver af klassikere. I min shop har jeg eks. denne søde plakat med et citat fra en af Jane Austens romaner.

Du kan finde alle mulige slags søde og sjove, og ikke mindst finurlige gaver på Etsy.

Eks. t-shirts, sokker, blyanter, indkøbsnet – alle med bogrelateret tekst på.

Smykker, plakater, duftlys, ja sågar vanter og halstørklæder med tekst fra klassikere. Så som du kan se behøver det ikke være kedeligt eller svært at finde en gave til bogelskeren i dit liv.

Man går aldrig galt med en bog eller et gavekort til en boghandler, men vil du give noget andet, eller mere end det, så håber jeg at listen gav dig inspiration.

Husk at skrive dig op til nyhedsbrevet – så får du altid nyt fra mig, som denne julegave-inspirationsliste, direkte i indbakken. Klik her og tilmeld dig.

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: