Forfatter Favoritter – April 2019

April måned har været en af de særligt udfordrende slags. Helbreddet har teet sig og stillet hurdler op for alt det som en forfatter elsker: at læse og skrive. Allergier, eksemer, smerter… de har stået i kø og skændtes om hvem der skulle komme først. Jeg har prøvet at anlægge mig samme humoristiske attitude som Marian Keyes, som endda kårer ”Månedens lidelse” i sit nyhedsbrev. Måske derfor jeg har følt mig tiltrukket af at læse hendes bøger i denne måned?

The show must go on – også selvom jeg ser gennem øjne pt. som føles som om nogen har fedtet dem ind i leverpostej.

Alligevel har jeg favoritter at dele.

Hvad skriver jeg:

Der er gang i skriveriet, selvom alting tager længere tid og jeg laver flere fejl pga. synet der driller.

Hele 3 ting, som et godt Kinder-æg, arbejder jeg nemlig på: De gamle Sydlandske Nætter noveller bliver redigeret og finpudset, da de snart får nyt navn og cover hos Nelumbo Publishing, som udgiver dem som ”Postkort fra Europa” den 1. juni. Nøj, hvor jeg glæder mig. I min egen mening synes jeg de er blevet meget bedre nu. Mere sofistikerede i sproget (forhåbentlig, da jeg vel har udviklet mig siden jeg udgav dem for omtrent 6 år siden).

En anden forandring bliver også at de bliver udgivet under mit eget navn. Oprindeligt udgav jeg dem under pseudonymet Sofia Love da jeg på det tidspunkt underviste og skrev om stress og ikke ville blande de to ting sammen.

Den næste ting som jeg netop har skrevet første udkast til, er en ny julenovelle; Jul på Grannelly House som udkommer senere på året. Hvis man kigger på mit bagkatalog, vil man hurtigt opdage at jeg godt kan lide julehistorier, og som regel er det julestemningen der fanger mig og får mig i gang. Det skete også sidste år, så måske er det ved at blive en tradition?

Endelig fandt jeg en gammel sag på engelsk frem, som nu får en ordentlig omgang med finpudseren hos mig og nogle helt vidunderlige betalæsere, som giver mig genial feedback (tak for det!) og sørger for at jeg i år får udgivet min første roman, Bright City Lights på engelsk.

Planen er at udgive endnu mere på engelsk og du er velkommen til at følge med på min engelske side her.

Det går langsomt pga. øjet, men hvert lille fremskridt tæller.

Hvad har jeg læst?

Ak ja, læsningen er jo også ramt af de slørede øjne, så det er slet ikke blevet til så meget som jeg kunne ønske.

Som sagt har jeg kastet mig over Marian Keyes, da jeg har været væk fra hendes bøger nogle år, og jeg er stadig lige vild med hendes stil. Jeg læser The Woman Who Stole My Life som e-bog. Jeg har allerede været på biblioteket og lånt The Break, da øjnene bliver hurtigere trætte når jeg læser på skærm, og jeg skal lige have lidt mere af Marians stemme, når jeg bliver færdig med denne (hvilket jeg slet ikke har lyst til). Marian formår altid at væve humor og lethed ind i tunge emner, og denne er ingen undtagelse.

Den anden bog som jeg har givet mig i kast med, er en bog om skrivekunsten; Verbalize af Damon Suede. Jeg er kun lige startet og jeg læser generel ikke mange bøger om at skrive, men hørte ham på nogle podcasts og syntes den lød spændende. Er kun lige startet, så det bliver spændende at se hvordan den er.

Hvor har jeg fundet inspiration:

Den bedste film jeg har set, var The Big Sick, som jeg følte var sådan en sød og rørende kærlighedshistorie. Og så er den bygget på en sand historie, det gør det jo kun mere romantisk! Kulturforskelle og livsfarlig sygdom står i vejen for at Kumail og Emily kan finde sammen. Gribende og feel-good film, ligesom jeg elsker dem.

Denne måned har jeg lyttet til masser af podcasts og jeg vil nøjes med at remse dem op her og lade dig selv gå på opdagelse og finde dine favoritter:

Smart Podcast, Trashy Books har fyldt mine ører mange aftener i april, mens jeg har farvelagt mandalaer ved spisebordet. Den bedste måde at slappe af på, i min mening.

Sarah har en dejlig stemme og er en af de bedste interviewere jeg kender, så jeg nyder i den grad at høre om alle mulige emner indenfor romance-verdenen.

En anden podcast jeg har fundet og labbet i mig, er Directionally Challenged med de to skuespillere fra The Vampire Diaries (yndlingsserie!): Candice King og Kayla Ewell. Ærlig, åben, sårbar er nogle af de ord jeg vil sætte på. Og givende. Om at finde vej gennem livet som voksen.

En sidste ting som har inspireret mig, er en video med forfatteren Alessandra Torre om at plotte. Jeg plotter forskelligt fra bog til bog, men aldrig i minutiøse detaljer—det er ikke min stil. Alessandras stil er med indexkort og skrevet i hånden og jeg elsker at få idéerne ned på papir med kuglepen, så det var lige mig at prøve af. Der er nu købt hvide og farvede indexkort og jeg glæder mig som et barn til at lege med dem.

I forvejen går jeg og grifler i min lyseblå Leuchtturm notesbog som er dedikeret en anden roman på engelsk som jeg arbejder på. Den har jeg ikke haft så meget tid til, men jeg vil ikke glemme idéerne så de ryger i den lyseblå notesbog, hvis farve minder mig om sommer og hav—hvilket er passende, da historien foregår om sommeren på en ø. Leuchtturm notesbøgerne er de lækreste bøger, du kender dem måske fra Bullet Journal, og jeg håber de vil blive solgt resten af mit liv, for de er så fantastiske at skrive i.

The/snack:

Skriveri og læsning kræver noget at hygge med.

Efter et intenst flip med grøn the, er jeg nu hoppet over til den hvide the og fandt denne fra Clipper i helsekosten den anden dag, da jeg ellers skulle have den hvide med vanilje fra samme mærke. Duften er fantastisk, sommer og bær.

Snackmæssigt har jeg nok mest været til flæskesvær eller sukkerfri peberbolcher, dog ikke på samme tid!

Mit yndlingsarbejdsredskab denne måned:

Det er nok Canva, som jeg har brugt rigtigt meget til forskellige ting.

Social Media og blogbilleder, men Canva er også min favorit til at lave mockups af forsider til mine bøger. Hvis jeg kan få et billede til at se nogenlunde ud i Canva, ved jeg at jeg har en vinder. Jeg har selv lavet covers i programmet før. Fremover vil jeg også bruge det til at se om et billede jeg har i tankerne til en bogforside dur. Hvis jeg kan få det til at se hæderligt ud, kan en grafiker bestemt, og så ryger den videre til den professionelle.

Man kan lave rigtigt meget gratis i Canva og det synes jeg er fedt.

Der har du dem – april favoritterne – jeg håber du er blevet inspireret. Husk at du kan få besked direkte på mail hver måned når Forfatter Favoritter udkommer. Tilmeld dig her

Og har du nogle favoritter? Del dem i kommentarerne herunder.

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: