Kan man skrive en roman på en måned?

nanowrimo

Ja kan man egentlig det? Eller rettere; kan jeg egentlig det? For jeg ved at andre kan – det hører jeg jævnligt om – jeg hører sågar om udenlandske indie authors (selvstændige forfatter) der gør det gentagne gange om året.

Jeg tror nu aldrig at min produktionsplan kommer til at rumme 6-8 bøger i fuld romanlængde om året, men kunne jeg ramme to, ville jeg være glad.

Det ville passe med at der udkom en dansk og en engelsk roman per år.

Pt. arbejder jeg på at skrive min første roman på dansk, som jeg indtil videre kalder for ‘Delphine’ – og jeg vil gerne igang med at redigere første udkast til en historie, som jeg skrev på engelsk for nogle år siden som jeg kalder ‘Bright City Lights’.

Kan jeg skrive Delphine hurtigere? Ja det kan jeg, hvis jeg er dedikeret til det, og ikke lader hverdagsliv komme i vejen, og det er derfor jeg har tilmeldt mig NaNoWriMo – hvor målet er at skrive 50.000 ord inden November er slut.

En del af mig tænker at det er lige ambitiøst nok, en anden del glæder sig for vildt til at kunne sparke røv og få historien ud.

Jeg er spændt på processen, og skal nok dele undervejs.

Kunne du også tænke dig at blive lidt ekstra motiveret, så tjek NaNoWriMo ud her, det starter 1. november.

Ps. Min deltagelse betyder også at hvis du henvender dig omkring betalæsning i November, må du have ekstra tålmodighed med mig – der kan gå lidt længere før jeg svarer og muligvis vil jeg først have tid til dit projekt i december.

Advertisement

Join the Conversation

2 Comments

  1. Anja, tjek lige hvad Stephen Kings skriver i sin bog ‘On writing’. Jeg mener at kunne huske at han mener det bør tage seks uger og ikke mere at skrive en roman. Det har jeg faktisk selv prøvet et par gange (det KAN godt lade sig gøre) for så at bruge seks måneder (mindst) til korrektur, betalæsning og redigering. 😉

    Like

    1. jeg mener at have læst at det var 3 måneder han siger man skal kunne skrive den på, men jeg tager hatten af for dig, hvis du har gjort det før. Jeg er spændt på at se hvordan det vil gå mig

      Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: