Sydlandske Nætter – Mallorca

Du får her en læseprøve – så kan du se om den er noget for dig 🙂

COVERmallorca2

Det er 40 grader i skyggen og jeg slæber min kuffert afsted, op af den bakkede sti midt i formiddagsheden. Jeg kan se det smukke hvide hus der ligger og gemmer sig bag træerne og tænker at der ikke er så lang vej endnu, og på hvor dejligt køligt det er indenfor. Jeg skulle have brugt mine sidste penge på en taxa alligevel, i stedet for bussen som stopper en kilometer herfra.

Sveden hagler af mig og kufferten er tung som om den er fyldt med bly og ikke lette sommerkjoler og bikinier. Om lidt er jeg ankommet til verdens fedeste sommerjob! Badeferie på Mallorcas lækre strande kombineret med lidt rengøring og hussitting! Jobbet er perfekt og lønnen er ovenikøbet ret så fed, jeg kunne næsten ikke tro mit eget held, da Caroline måtte sige nej til sin onkels fede tilbud på grund af hendes venindes bryllup i Frankrig. Sommeren skulle jeg ellers have brugt på at arbejde på en café i København. Efter bruddet med Klaus er sommerferien fra mit studie bare alt for lang og ensom. Det her job er tusinde gange bedre end at stå indenfor på en café og se alle gæsterne nyde god mad og lækkert sommervejr.

Jeg skal hussitte og gøre rent (og solbade og spise lækker mad) de næste 3 måneder for Carolines onkel, som er en travl forretningsmand som kun kommer i weekenderne. Det var noget med at han lige har købt huset og endnu ikke fundet en husholderske, jeg må indrømme at jeg ikke rigtigt hørte efter, jeg hørte bare sol, strand, høj løn, luksusvilla næsten for mig selv og nul caféjob!

Jeg ankommer til de store flotte smedejernslåger og fisker nøglebundtet frem som Caroline gav mig, sammen med et brev med en udførlig liste over mine pligter. Jeg kommer igennem lågen og glemmer et øjeblik alt om hvor tørstig jeg er og hvor klistret min sommerkjole føles. Jeg står foran den smukkeste hvide villa i 2 etager, gemt bag oliventræerne som en lille (stor!) juvel. Hoveddøren er bred og består af to døre i cedertræ med er smukt udskåret mønster af en solnedgang. Jeg træder indenfor og mærker at der er dejligt køligt i den store hall. Jeg stiller kufferten ved trappen til højre som leder op til førstesalen. Jeg udforsker først huset nedenunder og går henover de smukke fliser i blå og hvide mønstre og ind i stuen som er stor og med den mest fantastiske udsigt. Jeg skynder mig igennem stuen og åbner de store glasdøre ud til poolen. Udsigten er hele traveturen op af grusstien værd og jeg mister pusten et øjeblik. Oliventræer og mandeltræer giver skygge og bagved titter havet frem. Jeg går rundt om poolen, over på den anden side og læner mig op af den mur som løber hele vejen rundt om huset. Nedenfor er en lille bugt med en lidt strand og der er stille, kun afbrudt af kvidrende fugle og vindens lune kærtegn på min brandvarme og svedige hud. Selv her i træets skygge er her trykkende fugtigt og jeg glæder mig til at vaske sveden af med en svømmetur senere. Terrassen oppe ved huset går langs hele huset og der er et langbord med stole – jeg forestiller mig hvilke fantastiske middage man kan holde her om aftenen.

Jeg går igennem stuen og ind i de tilstødende værelser – der er et smukt kontor med udsigt til poolen, et gæstetoilet og så det værelse som jeg skal bo i. Det er stort og holdt i lyse farver med udsigt over bugten og en olivenlund til højre. Jeg har mit eget badeværelse og jeg griner højt da jeg ser det, det er en gudinde værdigt og jeg lader min hånd køre henover de smukke marmorfliser, de gyldne vandhaner og de tykke hvide håndklæder i lagenstørrelse. Badekarret i hjørnet ved vinduet er stort nok til to mennesker og det samme er brusekabinen med to kæmpe brusere. Der er en chaiselong til at sidde på midt i rummet på det gyldne marmorgulv og en væg med smukke spejle og skabe i samme cedertræ som hoveddøren. Jeg snurrer rundt om mig selv for at tage det hele ind, badeværelset er ligeså stort som min stue derhjemme. Mindst!

Køkkenet er som alt andet i huset, stort, smukt udført i lyst træ, smukke marmoroverflader og rustikke fliser i gyldne jordfarver på gulvet. På den enorme køkkenø ligger en seddel.

Hej Stephanie!

Tusinde tak for at du vil overtage for Caroline, jeg håber du vil føle dig godt tilpas i huset. Jeg har vedlagt en seddel over dine

arbejdsopgaver og der er en lille velkomstgave i køleskabet. Vi ses på fredag.

Mvh

Peter

LÆS RESTEN AF NOVELLEN

Sydlandske Nætter Nice blev genudgivet 1. Juni 2019 i novellesamlingen Postkort fra Europa på Nelumbo Publishing. Fås her

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: