For det er jo indlysende for dig,

Det er et spørgsmål du skal stille dig selv, hvis du gerne vil dele din historie på skrift. Hvis du har dine erindringer liggende klar i skuffen, eller vil dele din historie som en del af din næste bog om sundhed, krop, sygdom, sundhed eller selvhjælp.

For det er jo indlysende for dig, hvorfor du finder din egen historie interessant, men det er jo ikke dig der skal læse den. Så for at sætte sig i dine læseres sted, er det et godt spørgsmål at have i baghovedet, specielt i redigeringsfasen.

Der er to spørgsmål som er gode at stille sig selv undervejs, når man kører sur i det, eller fortællingen er ved at miste sin røde tråd.

  • Hvorfor er din historie interessant?
  • Hvorfor vil du skrive den?

Du vil altid synes at din egen historie er interessant, men det kan være godt at have skrevet et par stikord ned, om hvorfor du tror den vil være interessant for andre.

Måske fordi andre vil kunne genkende deres egen situation eller følelser og dermed få lindring i en svær situation? Måske fordi de kan lære noget nyt? Måske fordi de kan få gavn af dine erfaringer og selv undgå smerte?

Hvorfor du vil skrive den er også vigtigt for dig at huske på. Hvorfor er det vigtigt for dig at skrive din historie ned? Det kan være at du gerne vil have at en begivenhed altid vil blive husket i familien, at du har brug for at skrive den ned som en slags terapi for dig selv, eller at du synes at der mangler fortællinger som din, som andre kan få glæde af.

Har du gjort dig overvejelser om hvilke dele af din historie, dine læsere vil finde interessante, og hvilke du kan udelade?

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: