BogJulekalender2015 – 17.december

17L

I dag er der en ekstra chance til dig der var vild med, men ikke vandt, Elinors efterår+Damen i den grønne dragt fra Anja Duna eller Vand fra Sol Slej. Det er også sidste chance for at vinde disse bøger i Bogjulekalender2015 – så det er nu du skal lægge din kommentar, hvis du har forelsket dig i en af disse bøger!

17Å

For at være med i konkurrencen skal du lægge en kommentar på bloggen og skrive hvilken bog du gerne vil have hvis du vinder. Der bliver trukket en vinder i aften efter kl. 20 – vindere bliver offentliggjort her på bloggen i et separat indlæg.

Damen i den grønne dragt

Om Damen i den grønne dragt

»Denne dag gjorde damen i den grønne dragt som alle andre dage: Bad om regningen lidt i ti. Fik den leveret midt i side 375 og skrev under på dankortkvitteringen med venstre hånd, mens hun knugede bogen i den højre. Alligevel blev netop denne dag spiren til den første kæmpe omvæltning i hendes liv. Men det stod ikke skrevet i de bøger, hun læste.«

Damen i den grønne dragt lever en beskyttet tilværelse, understøttet af en solid arv. Hun tilbringer dagtimerne læsende på en café, hvis overlevelse afhænger af en gruppe skæve eksistenser. De narrer Damen ind i foretagendet, men ingen har forestillet sig hvilken person, der gemmer sig bag det romanlæsende ydre, eller hvordan hun reagerer på den uønskede forandring. Snart finder de forandringsuvillige cafégæster sig selv kastet ud på en omvæltende rejse. En rejse, som truer med at rykke grundlaget for deres eksistens fra hinanden. ”Damen i den grønne dragt” er en roman om at finde balance og mening i tilværelsen og arbejdslivet, hvor det kan være svært at finde fodfæste, hvis man er lidt af en skæv eksistens.

 

Elinors efterårOm Elinors efterår

”Elinor tænker på døren. Kitlen låste da efter sig, ikke sandt? Hun tror det. Noget dæmrer i hende. Skete det med skikkelsen ikke også i går? Eller en anden dag? Hun har oplevet det før, har hun ikke? Uvisheden snor sig om hendes hjerte som en slange.” Elinor er i sit livs efterår flyttet i beskyttet bolig, hvor hun modtager kvalificeret daglig hjælp, men er socialt hægtet af på grund af sin demens. Hun står derfor helt alene, da hun flere gange bemærker en ukendt mandsperson luske forbi vinduet i sin lejlighed, hvor ingen har noget fornuftigt at gøre. Elinor må på egen hånd forsøge at ruste sig til forsvar med sin nedslidte krop, sin svævende hukommelse og sine omgivelsers arrogance som modstandere. Er den mystiske mand et produkt af Elinors demente hjerne, som hendes datter forsikrer hende om? Eller er han virkelig?

 

 

vandOm Vand:

Jeg er altid glad.

Jeg har ikke råd til andet.

Mit smil er det eneste der holder mig oprejst, hvis jeg lader det falde bare et øjeblik, så krakelerer det hele måske. Så falder ansigtet, mundvigene vender nedad, kinderne synker til kæbehøjde, halsen slappes som et gulvtæppe nogen har rutschet på, tøjet poser, skoene falder af fødderne og mit blik vil ikke længere kunne skjule hvad det er, jeg har gjort.

Så derfor er jeg altid glad. Jeg vågner altid med et sæt. Som en der har svømmet alt for længe under vandet og stikker hovedet op, gispende efter vejret. Det er min fødselsdag i dag. Jeg bliver 34.

Så er jeg dobbelt så gammel som dengang jeg var sytten og politikvinden tog min datter, mens

mine forældre og lillesøster ventede derhjemme med morgenbrød.

Op må jeg. Op og i gang. Der skal ske noget på min fødselsdag. Den skal fyldes helt ud til kanten.

Hvis der er læsset rigtig meget på, hvis jeg skal noget fra morgen til midnat, så kan der gå lang tid, op

til flere minutter hvor jeg ikke tænker på dengang for sytten år siden.

 

For at være med i konkurrencen skal du lægge en kommentar på bloggen og skrive hvilken bog du gerne vil have hvis du vinder. Der bliver trukket en vinder i aften efter kl. 20 – vindere bliver offentliggjort her på bloggen i et separat indlæg.

Vi bliver ved!

Det er utroligt men sandt, men frem til den 25. (yes, der kommer en lille konkurrence den 25. – så hold øjnene åbne!) kan du vinde en masse spændende bøger på Ordlaboratoriets blog. Kom glad og vær med – og måske vinder du en julegave til dig selv?

Få BogJulekalenderen direkte i indbakken hver morgen – tilmeld dig her

 julekalender2015

Ordlaboratoriets BogJulekalender2015 Konkurrenceregler

Ordlaboratoriet og Anja Christensen er vært for denne online julekalender hvor du hver dag fra den 1. – 25. december 2015 kan deltage i konkurrencen om bøger, doneret af diverse forfattere/forlag.

Hver dag bliver der udloddet bøger, og du deltager ved at lægge en kommentar på Ordlaboratoriets blog under dagens indlæg. Du kan deltage til klokken 20 den pågældende dag, efter dette tidspunkt bliver der trukket en eller flere vindere, som bliver offentliggjort på bloggen i et nyt indlæg. Du kan kun deltage en gang per dag. Bliver du udtrukket som vinder bedes du sende din e-mailadresse og forsendelsesadresse hvis du har vundet en papirbog til ordlaboratoriet@gmail.com Ordlaboratoriet sørger for at forfatteren/forlaget får besked om hvor bogen skal sendes hen.

Det er alene forfatterens/forlagets ansvar at sørge for at vinderen får sin præmie.

 

Advertisement

Join the Conversation

26 Comments

  1. Jeg ønsker mig Vand….den må vildt gen komme med ind under vores juletræ….har reserveret en fin plads😊

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: