De bedste bøger jeg har læst i år (2018)

Så er det jul i Ordlaboratoriet igen og jeg er i gang med at skrive en sød julehistorie. En del af mig ville ønske jeg var bedre til at skrive dem tidligere, så jeg kunne udgive dem når det var jul, men er altså bare ikke i julehumør før december… men hvem ved, måske jeg når det? Man kan jo håbe på et julemirakel.

Når jeg kigger tilbage på året og de bøger jeg har fået læst, er det alt for få jeg har færdiggjort. Jeg forsøgte med nogle lydbøger, men det giver ikke samme ro for mig som at sidde i sofaen med en bog. Jeg skal lave et eller andet (farvelægge i malebøger eller vaske op) hvis jeg skal lytte. Men de bøger som jeg har færdiglæst og som jeg ofte har tænkt på at dele, dem vil jeg samle her i et slags tilbageblik.

Jeg forbinder julen med at sidde i en krog og læse nogle gode romaner, gerne Debbie Macomber som altid er god for en juleromance, det er faktisk blevet en tradition for mig at læse en af Debbies bøger hver december.

De bedste bøger jeg har læst i 2018

Måske du mangler at købe en julegave? Eller hvad med en god bog til dig selv i julegave? Så kunne en af disse bøger jeg har nydt i år måske være sagen.

Anyway, here goes, bøgerne er ikke listet i nogen bestemt rækkefølge, de er alle gode på hver deres facon. Du er velkommen til at dele dine bedste læseoplevelser i kommentarerne nedenunder.

Jeg får intet for at anbefale disse, det er min helt egen holdning og jeg linker til Saxo og Bog & Idé, for det er der jeg ofte køber bøger, hvis jeg ikke går i den lokale boghandel eller finder dem i supermarkedet. De udenlandske køber jeg på Amazon eller Bookdepository. Du kan også tjekke biblioteket eller se om den streamingtjeneste du bruger til bøger har den. Jeg bruger biblioteket en del samt Bookmate til nogle af lydbøgerne.

Starry Night af Debbie Macomber

En af de sødeste juleromancer jeg længe har læst – ikke at den er fyldt med julepynt og bjældeklang, tværtimod så foregår den i det øde Alaska, men den er så sød og hurtigt læst. Jeg følte mig fuldstændigt transporteret til en anden verden mens jeg læste den.

Beskrivelse af bogen: ‘Tis the season for love and second chances …Carrie Slayton, a big-city society-page columnist, longs to write more serious news stories. So her editor hands her a challenge first: Carrie must score the paper an interview with Finn Dalton, the notoriously reclusive author.Living in Alaskan wilderness, Finn has written a bestselling book about surviving in the wild. But he stubbornly declines to speak to anyone, and no one even knows exactly where he lives. With her career at stake, Carrie sacrifices her family celebrations and flies out to snowy Alaska. When she finally finds Finn, she discovers a man both more charismatic and more stubborn than she expected. And soon Carrie is torn between pursuing the story of a lifetime and following her heart.

Fås til næsten samme pris på Saxo og thebookdepository (men sidstnævnte har gratis fragt)

Find den bl.a. her

Secrets of the lighthouse af Santa Montefiore

Santa Montefiore skuffer aldrig, jeg er vild med hendes bøger! Fandt denne på biblioteket og måtte forlænge tidsfristen flere gange fordi jeg helst ikke ville blive færdig med den og tog den i små bidder. Jeg var simpelthen så heldig at jeg vandt den danske udgave i en Instagram-konkurrence og vil læse den igen og se hvordan det er at få historien på dansk, da jeg altid har læst Santas historier på engelsk.

Efter at have brugt de sidste par år med at udforske den spirituelle del af livet, syntes jeg også det var sjovt at læse en roman med den side vævet ind i handlingen (en smule, selvom hun skriver det er hendes mest spirituelle bog indtil videre), da jeg altid har nydt, at der altid er en snert af livsvisdom i hendes bøger).

Historien bliver fortalt fra flere perspektiver og det virker rigtigt godt, og historien sluger en fra første side.

Beskrivelse af bogen: Ellen Trawton er på flugt fra det hele. Hun skal giftes med en aristokratisk mand, hun ikke elsker, hun er træt af sit job, og hendes mor blander sig konstant og går hende på nerverne. Så hun flygter til det ene sted, hvor hun ved, hendes mor ikke vil følge efter hende – til sin tantes hus på landet i Irland. Her gør lokalsamfundets venlighed og charme stort indtryk på hende, og hun begynder at tro på en fremtid, hun aldrig havde turdet håbe på. Samtidig opdager hun en mørk familiehemmelighed, der er tæt forbundet til det fyrtårn, hvor en ung mor døde fem år tidligere.

Fås hos Saxo

Smertefri af Anna Bogdanova

Fuldstændig i en anden boldgade end fiktion, er dette blevet min daglige bibel. Som kronisk smerteramt har jeg kæmpet med at finde en form for bevægelse og træning som ikke gør ondt værre, og Anna er en guldmine af tips og tricks til simple øvelser, der gør en suveræn forskel. Jeg har fulgt Annas univers længe, og denne bog er så god til at starte med hvis man har smerter, er nede med stress eller på anden måde lagt ned – øvelserne, forklaringerne, og det fine program med tilhørende follow-along videoer på nettet – de rykker og jeg ville give alle denne bog i julegave hvis jeg kunne (og giver den også til nogle jeg ved har brug for den i år).

Beskrivelse af bogen: Anna Bogdanova har skrevet ”Smertefri” til alle der døjer med smerter eller mangel på energi og symptomer på stress.

Smerter er noget alle mennesker oplever på et tidspunkt. I ”Smertefri” har Anna Bogdanova samlet en række værktøjer, der hjælper til en bedre hverdag med mindre smerter.

Fås bl.a. hos Saxo, Bookmate og Amazon

Elskov om eftermiddagen af Lisa Kleypas

Endnu en af mine yndlingsforfattere. Jeg prøvede denne af som lydbog via Bookmate i håb om at jeg ville få konsumeret flere bøger hvis jeg begyndte at lytte til lydbøger.

Fik ikke fat i at dette var nr. 5 og ikke nr. 4 i serien før jeg var startet. Historien er som altid god – Lisa Kleypas skriver så indlevende og karaktererne er så livagtige at man føler man står lige ved siden af dem, men jeg vil anbefale at læse den som bog – faktisk endte jeg med at købe e-bogen da jeg måtte stoppe lydbogen. Oplæseren udtalte konsekvent ordet ”regimentet” forkert, og det ord er der mange gange i den bog! Samt andre ord som hun heller ikke udtalte rigtigt, så endte det med at blive en frustrerende oplevelse hvor jeg råbte rettelser tilbage mod iPaden… Hun havde ellers en behagelig fortællerstemme.

Kan se at andre har kommenteret på hendes underlige udtale og at det også trak ned for dem, så læs den i stedet (medmindre du godt kan lide at skændes med dine lydbøger…)

Kender du ikke serien så er den anbefalelsesværdig, som hendes Wallflowers-serie også er det.

Beskrivelse af bogen: Leo Hathaway arver ved skæbnens tilsnigelse titel, gods og jord, og pludselig er søskendeflokken en del af det engelske aristokrati. Det betyder introduktion til selskabslivet i London, og de fire ældste har efterhånden fundet livspartnere. Familiens yngste, den dyreglade Beatrix, er ikke interesseret i baller og fester og vil bare leve i ro og fred på landet. Men kan hun mon finde en passende mand, der deler den drøm? Beatrix spiller hovedrollen i denne dramatiske fortælling, men hendes søskende og deres ægtefæller er på plads i persongalleriet.

Kan høres hos Bookmate og fås som e-bog hos Amazon

Fås hos Saxo og Amazon

The Island af Elin Hilderbrand

Faldt for coveret og beskrivelsen af denne på Amazon og så smuttede den hurtigt ned i min Kindle.

En ret anderledes roman, da den foregår langsomt på en nærmest øde ø, men den kommer helt ind under huden på mig, og karaktererne er så helstøbte og ægte, med fejl og mangler og charme. To søstre og deres mor og deres moster, som alle gemmer på hemmeligheder; som alle er hver deres sted i livet. Jeg var meget ærgerlig over at skulle forlade øen da bogen var slut. Havde lyst til mere og vil helt sikkert tjekke flere af Elins bøger ud.

Den fås billigt som paperback herhjemme og endnu billigere som e-bog på Amazon.

Beskrivelse af bogen: A summertime story only Elin Hilderbrand can tell: a family in upheaval after a cancelled wedding fill an island summer with heartache, laughter, and surprises.

Birdie Cousins has thrown herself into the details of her daughter Chess’s lavish wedding, from the floating dance floor in her Connecticut back yard to the color of the cocktail napkins. Like any mother of a bride-to-be, she is weathering the storms of excitement and chaos, tears and joy. But Birdie, a woman who prides herself on preparing for every possibility, could never have predicted the late-night phone call from Chess, abruptly announcing that she’s cancelled her engagement.

Som paperback fra Saxo

Fås hos Amazon

From Dark to Light af Belinda Davidson

En af de bedste spirituelle bøger jeg har læst længe. Er stor fan af Belinda og hendes tilgang til det spirituelle. Hun skriver så medrivende, så man føler man læser en fiktiv bog nogle gange, men er en kvinde med benene på jorden på trods af hendes synske evner, så bogen kommer også med praktiske øvelser og en god dosis jordbundenhed.

Jeg har læst bogen og samtidigt været på hendes forløb, så skal ikke kunne sige om jeg havde fået ligeså meget udbytte af bogen hvis jeg kun havde læst den og intet andet, men den er så god at jeg vil genlæse den næste år.

Beskrivelse af bogen: From Dark to Light is a guide for the modern mystic and spiritual seeker, showing you how to become balanced, aligned, and in touch with your spiritual skills and purpose. Part memoir, part manual, this powerful book shows you how to change your energy and change your life so that you can rapidly accelerate your growth, soaring towards the heavens while remaining happily grounded here on earth.

Til din Kindle app som e-bog:

Hvis du vil have den som paperback anbefaler jeg at bestille fra den britiske Amazon

Find den allevegne men bl.a. hos Saxo

Den der lever stille af Leonora Christina Skov

Hvis du ikke har hørt om denne bog endnu (men har hele Danmark ikke det efterhånden?) så hører du om den nu.

Den er fænomenal, også selvom du måske ikke har haft nogle af de hurdler og problemstillinger i dit liv som hun fortæller om her. Dog tror jeg at 1) de fleste vil genkende et eller andet i en vis udstrækning og 2) selv hvis du ikke gør, hvis du besidder bare lidt empati i din lillefinger, så vil du kunne mærke denne bog under huden.

Jeg ved godt at Leonora selv siger at hun ikke tjener så meget på lydbøgerne, men denne skal høres, for hun har selv udtalt den og det gør den bare endnu mere nærværende og vedkommende (så må man bestille bogen på biblioteket, som e-bog eller fysisk bog bagefter hvis man elsker den for at støtte hende, i øvrigt er papirbogen simpelthen så smuk!)

Dette var en af de få lydbøger jeg nød i år, og den holdt mig fanget så jeg måtte have den med når jeg vaskede tøj, vaskede op og lavede mad. Jeg kunne bare ikke slippe den.

Beskrivelse af bogen: Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over. Den, der lever stille er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

Find den i alle formater hos Saxo

Få mine artikler og tips på mail – tilmeld dig her

Der har du dem kære læser, de bedste bøger fra mit læseår. Hvilken bog har du elsket i år? Del i kommentarfeltet herunder.

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: