BogJulekalender2015 – 1.december

1L

Det er endelig blevet første december og vi skyder julekalenderen i gang med at udlodde et eksemplar af e-bogen ‘Elsk min knækkede glorie‘ af Christina Ingerslev samt et paperback-eksemplar af  Mette Reinhardt Jakobsens Farmerhjerte‘.

For at være med i konkurrencen skal du lægge en kommentar til indlægget her og skrive hvilken bog du gerne vil have hvis du vinder. Der bliver trukket en vinder i aften efter kl. 20 – vindere bliver offentliggjort her på bloggen i et separat indlæg.

 

1Å

 

elsk min knækkede glorie

Om Elsk min knækkede glorie

Elsk min knækkede glorie er en følsom, stemningsfuld og ærlig tekstsamling af realistiske noveller, digte og kortprosa om livet set fra en ung kvinde i 20’ernes perspektiv. Teksterne kredser om kærligheden i alle dens afskygninger, hverdagslivet, eksistentialisme, ensomhed, forelskelse og svigt – om at blive afvist, om at miste og om at finde hjem.

Grundtanken som flyder gennem hele bogen er at du skal elske din knækkede glorie og alle andres med håbet om at de også vil elske din.

Bogen er skrevet af Christina Ingerslev (f. 1994) som studerer Nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet. “Elsk min knækkede glorie” er hendes debutbog, som hun i juni 2015 udgav helt selvfinansieret, uden noget forlag i ryggen. Debutbogen har fået enorm positiv respons og har blandt andet fået den fineste 4-stjernede anmeldelse i Femina. Af læsere i alle aldre bliver bogen beskrevet som smuk, fangende, tankevækkende, underholdende og nem at spejle sig i. Ingerslevs største litterære inspirationskilder er Helle Helle, Naja Marie Aidt og Michael Strunge, og i hendes tekster vil man kunne mærke at hun især er betaget af de menneskelige relationer, følelser, stemninger, naturen, kærligheden i alle dens afskygninger, det skrøbelige, sårbare og hudløst ærlige, eksistentialisme, hverdagslivet og alt det usagte der hænger råbende i luften.

Bagsidetekst:
Det er sådan en dag hvor det føles mest som om at jorden drejer den forkerte vej og solen har glemt hvad dens opgave er på jorden. Det er lidt som en drøm – En af dem hvor man kun trækker vejret overfladisk, når man vågner med et sæt midt på dagen og har svært ved at adskille drøm og virkelighed. Det føles som at se det sølvarmbånd, som man fik i dåbsgave, glide ned igennem de store huller i kloakristen. De siger at man skal bære dem man elsker med hvor end ens hjerte er, men hvad så når nogen sidder så dybt i en at det gør ondt hver gang man trækker vejret fordi det ikke længere er ens eget vejr man trækker? Det er nat imellem os og du har ikke lagt nøglen der hvor du plejer. Så jeg bliver liggende og finder ud af at jeg har hele Atlanterhavet i mine øjne. Jeg slår mig på fiktive døre og bygger luftkasteller blot for se dem brase sammen og ramle ned over mig når jeg renser mine øjne. Tomheden ringer på og jeg kommer til at åbne.

 

 

Farmer Hjerte

Om Farmerhjerte:

BAGSIDETEKST
Mona er bogholder. Hun har styr på tal og kolonner, men knap så meget kontrol over sit følelsesliv. Hun er, både til sin egen og omgivelsernes forundring, blevet kæreste med rigmandssønnen Theis, som er fast forsidestof i sladderbladene. Men forholdet slutter brat og brutalt.
For at slippe væk fra storbyen, pressen og sit følelsesmæssige nederlag drager Mona lidt tilfældigt i eksil hos Claus, der er 10. generations landmand på Bredstensgaard. Men Monas ankomst forstyrrer i den grad den landlige idyl. Opholdet bliver derfor noget mindre fredeligt, end hun havde forestillet sig.
Farmerdating er en lille, underfundig roman om at elske for meget, måske elske den forkerte og, ikke mindst, om at huske at elske sig selv. Men under humoren lurer alvoren og den smertelige erkendelse af, at man som menneske af og til må acceptere de benspænd, tilværelsen byder på.

Romanen udkom november 2014 på forlaget Turbine.
Farmerhjerte er Mette Reinhardt Jakobsens skønlitterære debut. Hun er Cand. mag. og har en tillægsuddannelse som journalist. Hun har skrevet tre fagbøger, og har siden 2009 flere gange bidraget med tæt poesi til tidsskriftet Hvedekorn. Hun bor og arbejder i Aarhus.

 

For at være med i konkurrencen skal du lægge en kommentar til indlægget her og skrive hvilken bog du gerne vil have hvis du vinder. Der bliver trukket en vinder i aften efter kl. 20 – vindere bliver offentliggjort her på bloggen i et separat indlæg.

Få BogJulekalenderen direkte i indbakken hver morgen – tilmeld dig her

julekalender2015

Ordlaboratoriets BogJulekalender2015 Konkurrenceregler

Ordlaboratoriet og Anja Christensen er vært for denne online julekalender hvor du hver dag fra den 1. – 25. december 2015 kan deltage i konkurrencen om bøger, doneret af diverse forfattere/forlag.

Hver dag bliver der udloddet bøger, og du deltager ved at lægge en kommentar på Ordlaboratoriets blog under dagens indlæg. Du kan deltage til klokken 20 den pågældende dag, efter dette tidspunkt bliver der trukket en eller flere vindere, som bliver offentliggjort på bloggen i et nyt indlæg. Du kan kun deltage en gang per dag. Bliver du udtrukket som vinder bedes du sende din e-mailadresse og forsendelsesadresse hvis du har vundet en papirbog til ordlaboratoriet@gmail.com Ordlaboratoriet sørger for at forfatteren/forlaget får besked om hvor bogen skal sendes hen.

Det er alene forfatterens/forlagets ansvar at sørge for at vinderen får sin præmie.

Advertisement

Join the Conversation

47 Comments

 1. Begge bøger lyder interessante, men Farmerhjerte er den jeg allermest kunne tænke mig at vinde 🙂

  Like

 2. Jeg kunne godt tænke mig at vinde Farmerhjerte, hvis jeg skulle være så heldig at vinde. 🙂

  Like

 3. “Min knækkede glorie” står højest på min ønskeseddel i år, og det kunne være spændende at læse den, og se hvad forfatteren har gjort sig af tanker. Jeg går selv med en masse tanker om min knækkede glorie, og det kunne være interessant, hvis man kunne hente inspiration fra bogen, til hvordan man kan se anderledes på sig selv, men også blive bedre til at acceptere/håndtere det.
  Mine fingre er krydset.

  Like

 4. Hej 🙂
  Glædelig 1 december.
  Hvis jeg var så heldig at vinde skulle det være Farmerhjerte, den lyder rigtig spændende:)

  Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: