Læseprøve -Barcelona

COVERbarcelona

Aaaah Spanien! Jeg har savnet dig gamle ven!

Jeg smider mig ned på mit håndklæde på Barcelonas strand og labber det hele i mig; feriestemningen blandt os tøser, de kolde spanske øl fra køletasken og solens varmende stråler. Jeg skal have så meget ud af den her weekend som muligt, inden jeg vender tilbage til arbejdet. Jeg klager ikke normalt, for jeg elsker mit arbejde på kontoret, og den nye lønforhøjelse der fulgte med, men gid det var en uge jeg skulle være her!

“Hey Thea, gider du række mig en øl?” Ida nikker mod den grønne køletaske vi har sat under en parasol i sandet, jeg rækker dovent ud efter en Corona og sender den videre via Stephanie. Jeg lukker øjnene et øjeblik, og vågner døsigt et stykke tid senere, da jeg hører Ida, Stephanie og Caroline grine højt. Det er typisk mig at falde i søvn på stranden, jeg har aldrig duet til at ligge stille i solen, der skal ske noget! Jeg finder en kold cola i tasken og sætter mig op. Jeg lader øjnene glide rundt på stranden, der er fyldt til randen med mænd og kvinder i alle størrelser. Jeg lader blikket hvile et øjeblik ud mod horisonten før jeg får den velkendte rastløse følelse.

“Jeg tror jeg tager en svømmetur.”

“Jeg går med,” Ida rejser sig også op og med det samme er der flere mænd der vender sig om og kigger. Den effekt har hun på folk, med sine kurver er hun svær at overse i en bikini. Jeg er nu glad for at være mere sporty, for den opmærksomhed hun får når hun går hernede på stranden, vil jeg helst være foruden.

Vandet er enormt varmt, noget jeg aldrig kan vænne mig til, de danske strande har for evigt indprentet i min hjerne at badevand nipper koldt til huden, selv på en varm Juli sommerdag som i dag. Vi svømmer længere ned af stranden hvor der er mere plads imellem menneskerne. Der er nogle fyre der spiller volleyball inde på stranden.

“De ser da meget søde ud,” Idas øjne glimter om kap med solens stråler på vandet og jeg kan se at hun er gået i flirte-mode. Jeg ruller med øjnene og griner let af hende, hun er uforbederlig efter hun kom hjem fra Kreta sidste sommer. Hun havde mødt en flot græsk mand og haft en hed affære og siden da var tøseferie blevet lig med sex med flotte lokale fyre.

“Årh hold op, der er ikke noget i vejen med en lille ferieflirt!” Jeg bliver plasket til med vand, før hun begynder at svømme ind mod stranden.

“Er det dét du kalder det?” Råber jeg efter hende og ryster grinende på hovedet af min nymfomaniske veninde. Jeg svømmer længere ud, hvor der er så dybt at man kan dykke og nyder følelsen af silkeblødt varmt vand mod min hud. Jeg misunder hendes mod, det gør jeg virkeligt, tænk bare at kunne smide hæmningerne på den måde og blive forført af en smuk mand. Jeg kigger op mod solen og den skyfri himmel og tilbage på den imponerende by der troner bag stranden. Jeg beslutter mig for at gå op af vandet og se om hun har fundet sig en at flirte med, og jeg er begyndt at kede mig igen, jeg tænker at jeg vil tage ind til byen og shoppe og gå på sightseeing. Jeg ved at jeg ikke får overtalt nogle af de andre, de elsker at ligge på stranden, men jeg har det fint med at gå alene så jeg beslutter at det er planen.

Oppe på stranden vinker Ida til mig, hun sidder og kigger på fyrene der spiller volleyball. Hun har vist allerede fundet ham hun holder med, for hun hujer og klapper og sender en masse blink afsted i hans retning. Jeg sætter mig ned ved siden af hende for at lufttørre.

“Jeg tror jeg tager ind til byen og shopper lidt, så kan vi mødes på hotellet i aften og gå ud og finde en restaurant derfra.”

“Ej, bliv her, prøv at se hvor lækre de er!” Hun sender et luftkys til en mørkhåret høj mand med sorte bedebukser og bar overkrop, han har bestemt ikke noget imod det. Mit blik falder på hans ven der står på den anden side af nettet og smiler til os og der er effekt med det samme. De er nogle virkeligt lækre fyre, veltrænede uden at være pumpede, og med en smuk sydlandsk glød. Ham jeg kigger på kommer hen imod mig og sætter sig ned på det ene knæ foran os.

Sydlandske Nætter Barcelona bliver genudgivet 1. Juni 2019 i novellesamlingen Postkort fra Europa på Nelumbo Publishing. Sydlandske Nætter er blevet genudgivet som Postkort fra Europa – fås her

Advertisement

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: